des 03

På vegne av venner – en klok julegave

På vegne av Venner het boken Kristopher Schau ga ut i 2009. Som et prosjekt gikk han i kommunale begravelser, og her er boken om hans opplevelser.Den Norske Bokdatabasens omtale: Kristopher Schau bestemte seg for å gå i kommunale begravelser i Oslo. Han ville vite hva dette var og han ville være der. I denne boka skildrer han disse begravelsene.
Forlagets omtale: Vinteren og våren 2009 bestemte Kristopher Schau seg for å gå i kommunale begravelser i Oslo, begravelser som av ulike årsaker tas hånd om av det offentlige: Men hva når ikke et eneste menneske er til stede under bisettelsen? En ting er at klemmene og anek-dotene i etterkant uteblir og at ingen sitter der og kjemper med tårene mens presten går gjen-nom rutinene, men hva er det egentlig som skjer? Skjer det noe? Er det noe? Det er tross alt noen som har gått bort. Et liv har opphørt å eksistere, men ingen er der for å ta avskjed. Er det da noe mer enn bare et stort empatisk sort hull hvor samfunnet er satt til å gjøre sorgen for oss? Der nasjonen tar seg av det praktiske. Og så blir det ikke noe mer enn det igjen. Praktikaliteter. Det var bare derfor. Jeg ville vite hva dette var; og jeg ville være der.
Alternativ utgave: På vegne av venner (Lyd-CD)Boken kan kjøpes blant annet på nett: Haugen Bok: http://www.haugenbok.no/visverk.cfm?cid=200890&gclid=CIWJ3L2rlLsCFYJP3goda0cAIw

 

 

Skriv et svar