feb 01

Større bevissthet rundt kommunale begravelser

 

IMAG1155De siste månedene har vi merket en større oppmerksomhet i media når det gjelder kommunale begravelser.  Dette er nok uavhengig av Gjertrudvennenes påbegynnende og langsiktige arbeid, for GV har ennå ikke tatt kontakt med media. Det vil vi imidlertid gjøre i vinter, for noe oppmerksomhet trengs for å finne frem til gode hjelpere.

Bildet ovenfor viser gravplassen til Alfred og Gjertrud, og her finnes det åpenbart folk som var glad i de avdøde. Da de døde var kirken full av mennesker. Nå, mange år etter deres død, tennes lys.

I julen var det fantastisk å se lyshavet på mange kirkegårder og de mange besøkende som oppsøkte sine kjæres siste hvile – til tross for et fryktelig vær mange steder. Men slik er det, som vi vet, ikke alltid. Flere og flere dør aldeles uten slekt, venner eller kjente. De er glemt eller har kanskje ingen. Kanskje var de også alene på den siste avskjedsdagen i kirken. Til deres gravsted kommer ingen. Det er uansett et trist område, også om avdøde selv valgte et liv i ensomhet

Derfor er det gledelig at media nå viser mer oppmerksomhet. Og kanskje sniker det seg nå på en større bevissthet i det brede lag av folket?  Det handler om å bry seg. Det dreier seg om å se hvert medmenneske i levende live.

Foto: LH, Bragernes kirkegård, Drammen

 

 

Skriv et svar