apr 25

Fantastiske aprildager for Gjertrudvennene

DSC_0097GV har vært påtenkt og planlagt over flere år. Meget forsiktig har nettverket grodd til. Vi fikk opprettet en nettside, denne bloggen og en Facebook-side. Dette la grunnlaget. Facebook-siden ble åpnet nærmest før arbeidet kom i gang. På to år var vi glade for å få 65 følgere/Gjertrudvenner.  Og 65 følgere hadde vi også for bare  noen dager siden. I dag passerer vi straks 550.  Det er utrolig mye i en sammenheng som dette.

Hvorfor er det viktig å bli mange? Jo dette dreier seg jo om flere ting, men vi har vært avhengige av å få gjort kjent at Gjertrudvennene eksisterer, og det har ikke vært så lett. Vi trenger å nå ut for å få aktive hjelpere, og det er viktig at offentligheten kjenner til oss.

Det har strømmet til med «medlemmer»/følgere på Facebook. Her på Bloggen vil vi også ha en liste over Gjertrudvenner som ikke er på Facebook. Vi regner oss alle som Gjertrudvenner.

Det har vært en opplevelse å registrere den massive responsen. Vi er utrolig mange som bryr oss. Og det lover godt. For folk bryr seg virkelig. Det er mange, mange som synes det er fryktelig trist at et menneske skal ta avskjed alene eller bare fulgt av et par mennesker etter et levd liv. For det skjer i vårt land. Ikke alle har pårørende eller venner. Mange har levd et liv i ensomhet og blir dag også ensomme i døden.

Vårt kjernemål er å delta i de kommunale begravelsene, men lokale grupper på steder i landet der det ikke finnes slike seremonier, kan ha et utvidet mandat – og arbeide med annen medmenneskelig virksomhet. Kanskje kan vi gjøre Norge ørlite bedre.

 

Skriv et svar