mai 02

En lokalgruppe på ditt hjemsted?

GV er nå i ferd med å etablere lokale GV-grupper flere steder i landet. Her på bloggen finner du en oversikt over lokalgruppene og deres kontaktpersoner. Se på menypunktet «lokalgrupper», nederst. GV Oslo har vært i arbeid ett års tid. GV Tromsø ble opprettet for få dager siden. Likeså GV Bergen. I Tromsø har Kristin Bjørkedal gått i spissen, og i Bergen er det Heidi Kollen som er kontaktperson.

Hver lokalgruppe blir ganske ulik. Selvsagt preges arbeidet av de som deltar i den enkelte gruppe, men arbeidsprogrammet vil også variere mye. De kommunale begravelsene er basisen i vårt arbeid, men den lokale gruppen kan selv utvide sitt mandat – slik den finner det formålstjenlig. Antallet kommunale begravelser varierer nemlig svært mye. I Oslo var det 100 slike i 2013, mens det i en småby/på et småsted nærmest vil være et ukjent begrep. Medmenneskelighet er kjernen i Gjertrudvennene-tiltaket, og innenfor dette begrepet finnes det selvsagt stort rom for mange tiltak.

Lurer du på om du kunne startet en lokal gruppe på ditt hjemsted, er det lurt å skrive til oss på mail. gjertrudvennene@hotmail.no. Så kan vi besvare dine spørsmål og diskutere saken med deg.

De lokale gruppene er løselig tilknyttet. Derfor kaller vi oss et nettverk. Styret, GV Norge, er overbygningen. Dette styret er ingen ledelse i den forstand, men står ansvarlig for styringen av GV.  Styret i GV Norge består av tre personer; Aksel, vår talsperson Snefrid Hagen og vår sekretær Lars Hoel.

 

Skriv et svar